Prim-ministrul Viorica Dancila s-a intalnit miercuri cu presedintele Klaus Iohannis.

In cadrul intrevederii au fost abordate aspecte legate de Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, atat in ceea ce priveste stadiul pregatirii dosarelor si a temelor de interes, cat si referitor la aspectele tehnice, de infrastructura si program.

"Au fost trecute in revista prioritatile incluse in programul de lucru al Presedintiei Romane la Consiliul UE si s-a discutat pe marginea calendarului actiunilor pe care Guvernul are in vedere sa le organizeze in prima parte a anului viitor.

In context, a fost evidentiat obiectivul Romaniei de a contribui, de o maniera constructiva, la definirea si promovarea interesului comun european, la asigurarea unitatii si coeziunii intre statele membre, precum si la reapropierea cetatenilor de Uniunea Europeana.

Prim-ministrul Viorica Dancila a prezentat, totodata, principalele obiective pe care Romania si le va asuma, in calitate de viitoare detinatoare a Presedintiei Consiliului UE, in raport cu o serie de dosare europene majore, si a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele si dosarele aflate pe agenda, precum si nevoia de a asigura un raspuns adecvat la noile realitati si provocari carora Uniunea si statele membre trebuie sa le faca fata", se arata intr-un comunicat al Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.