Presedintele Klaus Iohannis a chemat-o pe Viorica Dancila la discutii, la Palatul Cotorceni, pe fondul informatiilor potrivit carora Executivul ar putea adopta ordonanta de urgenta privind gratierea si amnistia. Intalnirea va avea loc miercuri.

Surse politice au precizat pentru Hotnews ca presedintele Klaus Iohannis a sunat-o pe Viorica Dancila pentru a avea o discutie in contextul informatiilor legate de o posibila ordonanta de urgenta. Cei doi au convenit ca intrevederea sa aiba loc miercuri..

Executivul are programata marti o sedinta care ar urma sa inceapa la ora 14.00. Ordinea de zi nu a fost facuta publica, insa au existat informatii referitoare la intentia de a adopta o ordonanta de urgenta privind gratierea si amnistia, dar Liviu Dragnea a negrat aceasta varianta.

Presedintele a mai incercat sa blocheze adoptarea OUG 13, in ianuarie anul trecut. Atunci, el a ales sa participe si sa prezideze sedinta de guvern. "Sunt doi elefanti in incapere, dar nu se vad: amnistia si modificarea Codurilor penale", spunea atunci Iohannis.

Mult contestata OUG 13 avea sa fie emisa ulterior, intr-o sedinta programata seara tarziu, fara ca OUG 13 sa figureze pe ordinea de zi oficiala, si a generat imediat proteste de strada. La presiunea protestatarilor, guvernul condus de sorin Grindeanu a abrogat OUG 13.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.