Uniunea Salvati Romania solicita Curtii Constitutionale a Romaniei sa respecte recomandarile Comisiei de la Venetia in privinta celor trei legi ale justitiei, in caz contrar, dupa promulgare USR va initia in procedura de urgenta modificarea lor potrivit recomandarilor Comisiei.
"Dupa ce aceasta opinie a ajuns la Bucuresti, Liviu Dragnea ar trebui sa renunte la planurile de a arunca complet in aer ordinea politica si legala prin adoptarea prin OUG a codurilor penale sau a legilor justitiei.

Uniunea Salvati Romania considera ca CCR se afla in fata unui test al adevarului: isi va respecta aceasta institutie misiunea si va lua in considerare recomandarile Comisiei de la Venetia sau va continua sa asculte ordinele PSD-ALDE de a submina independenta justitiei prin modificarile nocive ale legilor justitiei?


Toate cele trei legi ale justitiei se afla in acest moment pe masa CCR. Presedintele Klaus Iohannis a depus sesizare pe 29 iunie cu privire la legea 304, pe 7 iulie a contestat legea 317 si pe 13 iulie a atacat legea 303. Toate aceste legi se pot intoarce in Parlament daca CCR ia in considerare recomandarile Comisiei de la Venetia", arata USR, intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.