Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a sustinut in cadrul unui interviu pentru Romania TV, ca legea pensiilor urmeaza sa intre din luna septembrie in debzaterea parlamentara, sustinand ca este o lege "mult prea importanta ca sa nu poata fi dezbatuta de toata lumea".

"Va intra din septembrie in dezbatere parlamentara fara niciun fel de dubiu. Noi va trebui sa-l tinem o luna de zile in dezbatere publica, pentru ca este un proiect al Guvernului. Sigur ca va fi probabil mai mult de o luna de zile pentru ca vom iesi in aceasta vara cu el. Toata lumea poate sa-si spuna punctul de vedere pe legea aceasta a pensiilor, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare in neregula la aceasta lege, sa solicite anumite modificari", a declarat Olguta Vasilescu.

Chestionata daca legea pensiilor va fi adoptata prin asumare raspunderii Guvernului, ministrul Muncii a precizat ca este o lege mult prea importanta ca sa nu poata fi dezbatuta de toti.

"Este o lege mult prea importanta ca sa nu poata fi dezbatuta de toata lumea. Termenul de intrare in vigoare va fi inceputul anului viitor. Are doua componente aceasta lege a pensiilor si anume: punctul de pensie care creste etapizat si vedeti ca nu am avut nevoie de o noua lege a pensiilor ca sa facem aceasta crestere pe punctul de pensie. Urmatoarea este prognozata in primavara. Punctul de pensie va creste la 1.250 de lei de la 1.100 de lei"
, a completat ea, citata de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.