Presedintele PNL, Ludovic Orban, lanseaza critici la adresa USR, dupa decizia de a o invita pe fosta sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa fie candidat, tinand sa mentioneze ca este dezamagit de pozitia formatiunii.

"Sunt dezamagit de pozitia pe care au luat-o colegii nostri din Opozitie. Nu poti, la prima adiere de vant, sa te lepezi de Iohannis si sa anunti ca ai candidat propriu la Presedintie. Chiar mi s-a parut total deplasata decizia presedintelui USR de a o invita pe doamna Kovesi sa fie candidat. Aproape ca nu e nicio diferenta intre foamea de imagine a lui Firea, care a incercat sa fure din gloria Simonei Halep si tentativa lui Barna de a incerca sa se lipeasca de imaginea doamnei Kovesi. Aici sunt niste lucruri pe care nu le faci daca ai o minima experienta politica si minima deontologie in materie de actiune politica. Stii ca anumite lucruri nu se fac. Nu poti sa incerci sa castigi imagine de pe urma popularitatii cuiva care a dobandit popularitatea in alta zona decat politica", a declarat liberalul la Realitatea Tv.

Orban este de parere ca incercarea lui Dan Barna de a castiga imagine "printr-o persoana care se afla intr-o situatie dificila si care tocmai a pierdut o pozitie" este una neinspirata.

"Ii faci rau printr-o asemenea declaratie, dai pretext la toata propaganda care urla ca de fapt Kovesi a facut justitie selectiva si ca a avut un partizanat politic. Pai ce, tu ii dai o coloratura politica doamnei Kovesi? Ca sa nu spun ca doamna Kovesi nu era intr-o situatie in care sa-i faci o astfel de oferta, iar eu chiar nu stiu, sa spui ca doamna Kovesi a zis ca se gandeste nu mi se pare corect si aici ei trebuie sa isi regandeasca atitudinea si pozitiile publice. PNL are o decizie clara si limpede, suntem alaturi de presedintele Romaniei. Klaus Iohannis este candidatul nostru la Presedintie, pe care il sprijinim si la bine si la greu"
, a adaugat el, citat de jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.