Presedintele USR, Dan Barna, critica faptul ca "la o zi dupa ce PSD a votat pensii speciale pentru baronii locali, Liviu Dragnea are tupeul sa promita ca viitoarea lege a pensiilor va repara nedreptati".

"Dreptatea asta e doar o perdea de fum sub care ascunde ca, dupa ce a furat bani de la copiii defavorizati, va fura si de la pensionari. Liviu Dragnea va cumula la pensia normala, doua pensii speciale, de parlamentar si de presedinte de Consiliu Judetean.

7, 2 miliarde de lei se cheltuiesc anual pentru pensiile speciale, bani care ar putea sa fi folositi pentru a crea servicii sociale reale pentru persoanele cele mai vulnerabile din societate: copiii si varstnicii.

Multi dintre actualii parlamentari si primari vor cumula mai multe pensii speciale, chiar Olguta Vasilescu va primi doua. Dar marele superpensionar este Valer Dorneanu care va cumula nu mai putin de patru pensii speciale: de magistrat, de parlamentar, de judecator al CCR si de Avocat al Poporului..

O adevarata reparatie ar fi eliminarea pensiilor speciale, asa cum a propus printr-un proiect de lege USR. Noi am contestat la CCR si Codul Administrativ care da pensii speciale baronilor locali.

Un sistem de pensii echitabil este bazat pe contributivitate si solidaritate, nu pe privilegii. Continuator al nomenclaturii comuniste, PSD s-a bazat intotdeauna pe favorizarea unor categorii socio-profesionale prin acordarea de privilegii materiale. Pensiile speciale sunt expresia acestui favoritism si duc la dezbinare sociala.

Am intalnit pe strada, in timp ce strangeam semnaturi pentru #FaraPenali, multa revolta stransa la cei varstnici impotriva acestui sistem de pensii speciale.

USR merge mai departe si se va lupta cu sistemul de privilegii pe care PSD si ALDE si le acorda zilnic pe spinarea romanilor care chiar au nevoie de o schimbare reala in viata lor de zi cu zi", a scris Dan Barna pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.