USR are usile deschise pentru fostul procuror sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, daca va dori sa intre in politica, a anuntat marti presedintele formatiunii, Dan Barna. El nu a exclus posibilitatea ca USR sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi pentru alegerile prezidentiale.

Barna a aratat ca a existat un schimb de mesaje, urmand ca in perioada urmatoare sa fie purtate discutii in acest sens.

"A fost un schimb de mesaje in care i-am transmis ca se bucura in continuare de increderea si de sprijinul nostru. I-am spus de asemenea ca USR are usile deschise pentru domnia sa, in masura in care va considera necesar sa intre in politica si i-am spus asta pentru ca Laura Codruta Kovesi este un simbol al luptei anticoruptie, USR este angrenat la propriu cu toate resursele in aceasta lupta de sustinere a statului de drept si, in masura in care doamna Kovesi va dori sa intre in politica, consideram ca ar putea sa fie un membru foarte valoros al partidului nostru si ar putea sa aduca acea parte de Romanie decenta, sa avem un stat in care un condamnat penal care fura bani de la copii si isi plateste oamenii de la partid nu conduce statul. Am primit un mesaj de multumire in care a apreciat cumva suportul nostru si a spus ca pentru perioada urmatoare se va retrage putin, neavand concediu de 5 ani, dupa care vom putea sa stam de vorba in perioada urmatoare. I-am spus ca respectam anuntul si decizia de a ramane procuror in perioada urmatoare si orice decizie privind implicarea politica si pasii urmatori apartin exclusiv doamnei Kovesi", a detaliat Dan Barna, intr-o declaratie la Parlament.

El a adaugat ca nu se pune problema unui refuz, deocamdata, pentru ca oferta este doar sub forma unei invitatii: "Nu se pune problema de refuz in acest moment, pentru ca oferta mea a fost aceea de a-i spune ca usile USR sunt deschise si de a o invita in partidul nostru. Dincolo de asta, evident ca viitorul va decide. (...) E nevoie de o solidaritate si de unitate a fortelor care vor un stat european si un stat democratic. Nu se pune problema de pozitii in acest moment, deocamdata doamna Kovesi a anuntat ca ramane procuror".

Intrebat daca USR ar putea sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi pentru alegerile prezidentiale, Barna nu a exclus o astfel de posibilitate, scrie Agerpres.

"USR este un partid democratic si orice membru care isi doreste sa candideze pentru o pozitie poate sa faca lucru asta. Daca partidul o va sustine, si doamna Kovesi, ca si oricine altcineva, poate sa fie un candidat al partidului nostru. Ar putea sa fie o optiune pentru Romania, pentru ca doamna Kovesi a dovedit in toata aceasta perioada ca exista posiblitatea ca un om sa lupte in mod real pentru justitie si, da, achitarile tocmai arata acest lucru - ca justitia functioneaza si ca nu am venit inca un stat de Dragnea, in care institutiile sunt cabinetul sau de avocatura personal", a spus liderul USR.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

El a amintit ca USR va avea candidat propriu la alegerile prezidentiale si a subliniat ca lucreaza foarte bine si cu Romania 100, platforma politica condusa de fostul premier Dacian Ciolos.

"Nu suntem la acest tip de decizie (n.r. - pe cine sustine USR intre Ciolos si Kovesi). Am anuntat - USR va avea un candidat propriu, care va fi acesta, vom vedea im perioada urmatoare, avem o colaborare foarte buna cu colegii de la Romania 100 - Dacian Ciolos si lucram activ si asumat in a crea o alternativa consistenta si valoroasa pentru Romania care sa functioneze. In momentul de fata miza pentru Romania nu sunt alegerile prezidentiale, miza pentru Romania este "fara penali in functii publice". (...) Noi am transmis un mesaj, doamna Kovesi l-a primit, lucrurile sunt foarte clare in acest moment", a aratat deputatul USR.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.