Plenul Senatului urmeaza sa dezbata si sa voteze marti cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis cu privire la modificarile Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

UPDATE - Comisia juridica a Senatului a respins marti cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis pe modificarile la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Amendamentele formulate de parlamentarii USR si sustinute de liberali au fost respinse in comisie, pe motiv ca sunt propunerile din cererea de reexaminare a presedintelui Iohannis, respinse deja in plenul Camerei Deputatilor, insa initiatorii au spus ca le vor prezenta si in plenul Senatului.

Amendamentele la lege pot fi depuse pana marti dimineata, sedinta urmand sa aiba loc la ora 13.00, in conditiile in care deputatii au respins luni cererea de reexaminare la legea mentionata, cu 173 de voturi "pentru", 61 "impotriva" si o abtinere.

Presedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, a declarat ca o mare parte dintre punctele cererii de reexaminare vizeaza aspecte ce tin de constitutionalitate, "deci aceste aspecte nu pot sa faca parte dintr-o cerere de reexaminare, ci dintr-o sesizare la Curtea Constitutionala".

Deputatii liberali si cei de la USR au spus ca sustin cererea presedintelui de reexaminare a proiectului legislativ, informeaza stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.