Politica 9 Iulie 2018 12:03
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, luni, ca era convins ca presedintele Klaus Iohannis va respecta decizia Curtii Constitutionale privind revocarea sefului DNA, Laura Codruta Kovesi, precizand ca o institutie puternica nu sta intr-un om.

"De cate ori am raspuns, am spus ca sunt convins ca presedintele va respecta decizia Curtii Constitutionale. Indiferent daca ne place sau nu ne place, daca nu respectam deciziile Curtii Constitutionale pornim cu pasi repezi spre anarhie. Deci, eu eram convins ca va respecta aceasta decizie, era o chestiune de timp. O institutie puternica functioneaza aproape indiferent de cine este condusa, deci nu trebuie sa personalizam, sa spunem ca doar o singura persoana este capabila sa conduca o institutie.

DNA fiind o institutie importanta, daca regulile sunt clare, daca legile sunt, daca functional constructia este foarte bine facuta, atunci nu am ce sa zic, ca se va intampla o mare tragedie. Deci, atat pot sa va spun, ca a respectat decizia Curtii. Punct", a spus Hunor, potrivit Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.