Politica 9 Iulie 2018 11:22
Presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a spus ca decizia de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, este una "regretabila" adaugand insa ca seful statului "trebuie sa fie garantul respectarii legilor in Romania, implicit a deciziilor CCR".
"Presedintele Klaus Iohannis trebuie inteles corect in decizia pe care a luat-o astazi. Este o decizie regretabila revocarea procurorului-sef DNA, dar presedintele trebuie sa fie garantul respectarii legilor in Romania, implicit a deciziilor CCR. In Uniunea Europeana orice se poate negocia mai putin deciziile Curtii Constitutionale, prin urmare presedintele nu a facut decat sa respecte principiile care stau la baza statului de drept, iar actuala majoritate PSD-ALDE nu face decat sa indeparteze cetatenii de actul de justitie, promovand in Parlament legi pentru interesul lor. Deci, nu este o victorie a PSD-ALDE, dar presedintele avea aceasta sarcina extrem de dificila de a se pozitiona de partea statului de drept chiar daca decizia este una regretabila", a declarat Tomac, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.