Politica 9 Iulie 2018 10:46
Augustin Zegrean fostul presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) a declarat, luni, ca in ceea ce priveste revocarea procurorului sef al Directiei Nationale Antucoruptie, presedintele a facut ceea ce trebuia sa faca, pentru ca nu putea sa nu respecte decizia CCR. "Cine se bucura de indepartarea doamnei procuror de acolo se bucura prea devreme", spune Zegrean, convins ca lupta antocoruptie in Romania nu se opreste aici.

"Cred ca presedintele a facut ceea ce a fost obligat sa faca, nici el nu ar fi vrut sa faca asta, dar decizia este definitiva, este obligatorie, nu putea sa nu respecte decizia Curtii. Eu cred ca nu se termina lumea aici, nu se termina lupta antocoruptie", a declarat, luni, la Digi 24, Augustin Zegrean.

Conform acestuia, institutiile statului sunt puternice si au legislatia necesara pentru a continua aceasta lupta, fiind "bine consolidate", informeaza News.ro.

"Imi pare rau pentru Laura Codruta Kovesi este persoana care si-a facut datoria acolo cu prisosinta si merita sa-si duca mandatul la capat, dar, daca politicienii asta au vrut, asta au avut. Nu cred ca se va opri aici lupta antocoruptie, institutia este mare, este puternica, are legislatie suficienta pentru a-si face treaba in continuare. Cine se bucura de indepartarea doamnei procuror de acolo, se bucura prea devreme si degeaba pentru ca, sigur, se va gasi un procuror care sa-i tina locul si care sa duca treaba mai departe. Este prea sustinuta lipsa anticoruptie de o parte din societate si de partenerii externi ca sa se opreasca aici", a mai spus Zegrean.

Acesta a apreciat ca presedintele Klaus Iohannis a facut bine ca a respectat decizia CCR "pentru ca daca nici deciziile justitiei nu se respecta, lucrurile se incurca rau de tot".

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.