Politica 8 Iulie 2018 13:18 de Clara Vacaru
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, duminica, intr-o videoconferinta organizata la MAI, ca numai sase judete din 19 au terminat evaluarile dupa inundatiile de saptamana trecuta, ceea ce i se pare foarte putin.

"Am o singura observatie de facut - inteleg ca numai sase judete din 19, care au terminat partial evaluarile, deci sase judete au terminat evaluarile dupa inundatiile de saptamana trecuta si sincer mi se pare mult prea putin. Ar fi trebuit sa profitati la maxim de aceasta perioada de zile fara ploaie, pentru a putea finaliza si pentru a accelera procesul de evaluare. Este motivul pentru care fac un apel ferm catre toti prefectii si va rog sa tratati cu prioritate activitatile de evaluare. Voi aprecia aceasta activitate ca fiind dovada capacitatii dumneavoastra administrative de a va mobiliza si de a coordona activitatile de evaluare la nivelul judetelor. In aceasta perioada este prioritar sa stim care este situatia in zonele unde mai avem inca probleme de rezolvat, probleme ramase nerezolvate de saptamana trecuta si aici ma refer la judetele Covasna si Bacau, dar si acolo unde exista zone cu risc de inundatii, asa cum sunt judetele Brasov, Buzau si Vrancea", a spus Carmen Dan, la videoconferinta cu prefectii din judetele aflate sub avertizari meteorologice de ploi abundente, care a avut loc la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, in sprijinul cetatenilor sunt pregatiti sa intervina 21.000 de pompieri, jandarmi si politisti care au la dispozitie 7.489 de mijloace.

"Inca de ieri au fost incepute manevre de forte in sensul trimiterii - dau un exemplu - in judetul Teleorman a doua motopompe de mare capacitate in orasele Alexandria si in Rosiorii de Vede. (...) Pana acum nu au fost probleme foarte grave, insa astazi riscul de inundatii va creste in 13 judete unde vom fi sub avertizare de Cod portocaliu, asa ca eu va solicit sa fim pregatiti in continuare. Interventiile din ultimele ore au vizat inlaturarea arborilor cazuti pe carosabil, evacuarea apei din case, din curti si din subsoluri", a mentionat ministrul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.