Politica 6 Iulie 2018 12:14
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a afirmat vineri ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa plateasca statului suma de peste 1,2 milioane lei incasata din chiria imobilului din strada Nicolae Balcescu numarul 29, din Sibiu, desi statul nu este inca proprietarul acelui imobil.

Liviu Dragnea le-a transmis, joi, presedintelui ANAF, Ionut Misa, si Ministerului Finantelor intrebarea daca "au de gand sa recupereze sutele de mii de euro de la domnul presedinte Iohannis".

Ulterior, Teodorovici a anuntat ca Fiscul a demarat deja procedura de recuperare a sumelor datorate de familia Iohannis.

Vineri, ministrul a spus ca, in mod firesc, statul ar trebui sa recupereze chiriile incasate de familia Iohannis,

"Vorbim despre imobilul din strada Nicolae Balcescu numarul 29, din Sibiu. Acel imobil (...) a apartinut familiei Iohannis (...). In mod logic si normal si, mai ales, moral, statul trebuie sa-si recupereze sumele aferente acelei perioade. Astazi, statul nu este inca proprietar al acelui imobil. (...) Instanta a anulat modul in care s-a facut transferul acelui imobil catre familia Iohannis. Se poarta discutia cine este acum proprietarul acelui imobil: fie statul roman, fie o alta persoana care a depus o actiune in instanta (...). Sigur, domnul Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil", a spus Teodorovici.

Suma totala de 2,6 milioane de lei, reprezentand chiria incasata de familia Iohannis si un alt proprietar, ar trebui sa fie recuperata de statul roman, considera Teodorovici, potrivit News.ro.

"Este clar ca acel imobil nu mai apartine familiei Iohannis, deci suma incasata drept chirie trebuie returnata statului roman. Ar fi corect si moral, din partea presedintelui Iohannis, sa plateasca imediat suma respectiva statului roman. (...) Ar fi un exemplu pentru toti romanii", a spus Teodorovici.

Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde functioneaza sediul unei banci, in noiembrie 2015, in urma unei decizii a Curtii de Apel Brasov, dupa un proces care a durat mai mult de 16 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.