Politica 6 Iulie 2018 10:57
UDMR spune ca nu vede vreun motiv serios de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, potrivit declaratiei date la RFI de senatorul Cseke Attila, dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca din punctul sau de vedere suspendarea presedintelui trebuie sa fie o optiune serioasa, luni urmand sa fie luata o decizie in coalitie in acest sens.

"Nu cunoastem oficial o asemenea intentie din partea coalitiei de guvernamant, dar noi am mai spus despre acest subiect ca noi credem ca nu se impune demararea procedurii de suspendare a presedintelui Romaniei. Nu vedem astazi acel motiv serios de incalcare grava a Constitutiei, prevazut ca si criteriu pentru aceasta procedura in Constitutia Romaniei", a declarat Cseke Attila, potrivit Digi24.

In opinia senatorului UDMR, "este evident ca deciziile CCR sunt obligatorii pentru toti si produc efecte fata de toti".

"Deci in speta respectiva, domnul presedinte Iohannis va trebui sa ia o decizie, dar aici avem o problema de lipsa de reglementare juridica, in sensul in care nu exista un termen in care presedintele republicii sa aiba obligatia de a face ceva legat de o decizie a CCR (...). Noi credem ca exista un termen rezonabil, care evident, nu e reglementat, dar un termen rezonabil, in care presedintele Iohannis va trebui sa ia o decizie (...). Vedeti, aici incep interpretarile juridice si n-as vrea eu sa intru in corul acestor interpretatori juridici”, a precizat senatorul UDMR.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, in urma unei discutii cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ca din punctul sau de vedere suspendarea din functie a presedintelui Klaus Iohannis trebuie sa fie o optiune serioasa. Dragnea a spus ca luni ar urma sa se ia o decizie.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis "isi bate joc de Constitutie".

Acesta a spus ca a discutat cu Tariceanu despre suspendarea presedintelui, iar luni va fi luata decizia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.