Politica 4 Iulie 2018 13:57 de Clara Vacaru
Modificarile la Codul penal au fost adoptate miercuri de Camera Deputatilor, cu 167 de voturi "pentru", in conditiile in care erau necesare 165.

S-au inregistrat 167 de voturi "pentru", 97 ''impotriva'' si 19 s-au abtinut.

Raportul a fost adoptat marti dupa-amiaza de parlamentarii din Comisia parlamentara speciala pentru elaborarea legilor Justitiei, dupa ce proiectul privind modificarile la Codul penal a fost aprobat de Senat.

In comisie, a fost pastrata forma adoptata de Senat, modificarile fiind unele de natura tehnica. Comisia a acceptat un amendament al ALDE potrivit caruia pentru a se constata infractiunea de delapidare este obligatorie plangerea penala prealabila impotriva functionarului public.

Proiectul de modificare a Codului penal, initiat de parlamentari PSD si ALDE, a fost adoptat marti in plenul Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.