Politica 2 Iulie 2018 15:02
Presedintele USR, Dan Barna, sustine ca noua definitie pentru abuzul in servicu propusa de ministrul Tudorel Toader "prejudiciaza interesele tuturor romanilor cinstiti".

"Tudorel Toader comite un abuz in serviciu

Ministrul Justitiei comite un abuz in serviciu, simbolic vorbind, prin anularea faptei de abuz in serviciu pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea. Noua definitie pe care aceasta sluga a infractorilor o propune comisiei parlamentare prejudiciaza interesele tuturor romanilor cinstiti.

Tudorel Toader si Florin Iordache actioneaza ca simple slugi ale infractorului Liviu Dragnea, exclusiv pentru a-l scapa pe stapanul lor de asumarea raspunderii penale si in beneficiul tuturor infractorilor din Romania.

Tudorel Toader a venit cu o propunere care redefineste abuzul in serviciu astfel incat Liviu Dragnea si toti functionarii publici care si-au batut joc de romani raman nepedepsiti.

Daca aceasta propunere trece de votul Parlamentului va deveni perfect legal sa atribui illegal un contract din bani publici, sau sa platesti de la stat oameni care lucreaza de fapt pentru PSD si Liviu Dragnea.

Modificarile vor fi urmatoarele:

  • Abuzul in serviciu dispare, iar fapta devine similara cu luarea de mita.
  • Prin introducerea, cu privire la incriminarea functionarilor publici, a sintagmei „care refuza sa indeplineasca un act”, cei de la PSD-ALDE se pun intr-o pozitie de maxima putere asupra functionarilor publici pe care ii pot santaja in voie.
  • Daca in textul initial era trecuta ca sanctiune si „interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”, aceasta prevedere lipseste cu desavarsire din propunerea de astazi.

Pentru actuala majoritate si pentru guvernul Dancila nu conteaza soarta zecilor de mii de romani afectati de inundatiile din ultimele zile, de daramarea unor poduri ori de surparea unor drumuri sau de lipsa accesului la servicii publice. Singurul obiectiv al lor ramane cel declarat de Liviu Dragnea in urma cu doua saptamani – sa ii scape pe infractori!

Vedem ca deja legifereaza nu doar pentru a-l scapa pe Dragnea, dar si pentru a forta ramanerea pe viata in functie publica a oricarui infractor. Noi decidem daca le permitem in continuare sa isi treaca Romania pe persoana fizica.

Alege sa te alaturi sutelor de mii de romani care vor #farapenaliinfunctiipublice. Semneaza #farapenali astazi! Maine ar putea fi prea tarziu", a scris Dan Barna pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.