USR, transmite prin intermediul unui comunicat, ca nu sustine proiectul de lege pentru “combaterea antiromanismului” initiat de PMP.

"Cei doi colegi care au semnat proiectul isi vor retrage, luni, semnaturile, iar USR va milita impotriva adoptarii lui.

Un astfel de proiect poate fi folosit in mod abuziv de o majoritate cum este cea PSD-ALDE care poate decide oricand sa vireze definitiv pe calea iliberalismului.

Experienta din ultima perioada in care coalitia PSD-ALDE a propus solutii abuzive ca sa scoata cu forta USR din Parlament pentru ca lupta pentru #FaraPenali intareste temerile ca un proiect pentru “combaterea antiromanismului” va fi folosit in scop politic pentru a transforma Romania intr-o dictatura.

USR militeaza pentru libertatea de exprimare si va lupta impotriva proiectelor care ingradesc drepturile si libertatile cetatenilor", mentioneaza sursa citata.

Proiectul de lege pentru "combaterea antiromanismului" prevede ca persoanele care promoveaza in spatiul public idei sau doctrine antiromanesti, in orice mod, risca o pedeapsa cuprinsa intre 3 luni si 3 ani de inchisoare, iar persoanele care constituie o organizatie cu caracter antiromanesc de acest tip- o pedeapsa intre 3 si 10 ani de inchisoare, noteaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.