Presedintele Partidului Pro Romania, Victor Ponta, a declarat miercuri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca isi doreste ca liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, sa "elibereze cat mai repede PSD", in caz contrar partidul urmand sa ajunga "intr-o groapa atat de mare din care nu va mai putea fi salvat".

"Nu ii doresc rau personal, dar mi-as dori foarte tare sa elibereze cat mai repede PSD, pentru ca altfel si PSD se va duce intr-o groapa atat de mare din care nu va mai putea fi salvat. Si imi pare rau pentru PSD", a afirmat Ponta.

Liderul Pro Romania a declarat ca partidul sau nu isi doreste sa ajunga la guvernare, insa da "o mana de ajutor PSD sa scape de Dragnea", potrivit Agerpres.

"Eu dau o mana de ajutor din afara PSD-ului ca sa scape de Dragnea si de ai lui, pentru ca in PSD doi oameni si-au dat demisia atunci cand au considerat ca fac rau PSD, domnul Nastase si cu mine. Domnul Dragnea nu se incadreaza in aceasta linie a lui Adrian Nastase si a lui Victor Ponta, atunci cand simte ca isi trage in jos partidul sa zica: 'Mai, oameni buni, ma dau deoparte si va ajut'. El zice: 'Nu, cu mine ne ducem toti in groapa'", a spus Victor Ponta.

De asemenea, el a mai declarat ca senatorii si deputatii PSD ar fi avut nevoie de o garantie ca actuala majoritate parlamentara isi va desemna un nou premier.

"Am auzit aceasta fraza de la o suta de PSD-isti cu care am vorbit si zilele trecute si azi in Parlament: 'Da, ma, ne e rusine cu Dancila, dar tu vrei sa il punem pe Orban?'. Eu incercam sa spun: 'Stai, ca nu-l punem!'. 'Cum ne garantezi tu ca nu il punem pe Orban?'. 'Pai nu am cum sa va garantez eu, ca nu sunt eu mana dreapta a domnului Iohannis'", a afirmat Ponta.

Liderul Pro Romania este convins ca, la un moment dat, presedintele Klaus Iohannis va trebui sa ofere o garantie ca va numi un nou premier de la actuala coalitie parlamentara pentru a putea schimba Guvernul Dancila.

"Eu nu puteam sa le garantez fostilor mei colegi din PSD ceva ce e foarte simplu. Sper sa faca acest lucru singura persoana care le poate garanta. Aici e vorba de cel care numeste primul-ministru. Sa spuna, domnule, majoritatea parlamentara nu se schimba. Eu cred ca domnul presedinte Iohannis, daca tot zice ca vrea sa schimbe guvernul, o sa trebuiasca la un moment dat sa faca si acest lucru", a adaugat Ponta.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Pe de alta parte, Ponta considera ca nici liberalii nu au crezut in sansele motiunii de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.