Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis, marti, ca in actuala sesiune parlamentara deputatii USR sa nu mai poata sa aduca invitati in Parlament si ca in timpul sedintelor de plen turistii sa nu mai aiba acces pe holul central.

Secretarul Camerei Deputatilor Georgian Pop a precizat ca decizia Biroului permanent se refera la doua chestiuni - sa nu mai permita deputatilor grupului USR sa aiba invitati in aceasta sesiune parlamentara, iar cea de-a doua - "in timpul lucrarilor Camerei Deputatilor pe holul central au voie doar deputatii, presa, staff-urile tehnice de la comisii si grupurile parlamentare si nu au voie invitati sau turisti".

El a aratat ca aceasta decizie a fost luata pentru a preveni evenimente precum cel de saptamana trecuta cand mai multe persoane au protestat pe holul Parlamentului.

Georgian Pop a explicat ca decizia conducerii Camerei a fost luata in baza prevederilor regulamentare potrivit carora Biroul permanent trebuie sa ia masurile organizatorice astfel incat lucrarile Camerei Deputatilor sa fie asigurate.

Noua persoane au protestat, saptamana trecuta, pe holul Parlamentului impotriva modificarilor Codului de procedura penala, in timpul discursului din plen al premierului Viorica Dancila.

Reactia membrilor USR

Domnul Florin Iordache a comis un mare abuz in serviciu pentru ca este pentru prima data in istoria parlamentarismului romanesc cand se instituie o pedeapsa colectiva. Doar grupul USR nu mai are dreptul sa primeasca invitati in Parlamentul Romaniei. Este profund inacceptabil din toate punctele de vedere: legal, democratic, moral. Am insistat sa ne dea baza regulamentara”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui

Acesta afirma ca „avem de-a face cu o majoritate parlamentara care actioneaza in mod vadit ilegal”.

Nu poti sa aplici o pedeapsa colectiva, sa restrictionezi accesul intr-un spatiu public si, mai ales, doar pentru invitatii unui grup parlamentar. Este un abuz complet, o premiera pentru Romania. Nu credeam ca vor merge abuzurile atat de departe, dar se pare ca oamenii acestia nu mai au nicio limita”, a mai spus Nasui.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

La randul sau, senatorul Vlad Alexandrescu reclama „un abuz inacceptabil si inadmisibil”, din partea secretarului general al Senatului, Izabela Chencian.

Aseara s-a intamplat un abuz inacceptabil si inadmisibil, un abuz din parea secretarului general al senatului, doamna Izabela Chencian. Dumneaei a fost mandatata sa ia masuri pentru disciplina de pe holul Senatului si a inteles sa faca acest lucru restrictionand accesul unui invitat al senatorului USR Ramona Dinu. Acest cetatean a fost tinut la poarta foarte multa vreme, pana a venit autorizatia de acces, dar autorizatia de acces nu a venit singura. O persoana de la Secretariatul General a dorit sa fie de fata pe toata durata acestei intrevederi”, a spus Vlad Alexandrescu.

Acesta a afirmat ca s-a ajuns ca intr-o „colonie penitenciara”.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

Reprezentantii USR spun ca „cetatenii Romaniei sunt impiedicati sa intre in Casa Poporului, care nu mai este a poporului, este casa unor persoane care s-au baricadat si care vor sa nu mai avem niciun contact cu cei care ne-au ales”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.