Liviu Dragnea considera ca seful Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, ''a cedat si el statului paralel'', liderul social-democratilor afirmand ca ar fi bine ca SRI sa nu mai fie implicat in nimic altceva decat in atributiile legale si constitutionale pe care le are.

"Am auzit ce au solicitat. E bine sa nu mai fie implicat (SRI - n.r.) in nimic altceva in afara de atributiile legale si constitutionale. Sunt implicati in dezbaterile publice, pentru ca vin informatii despre implicarea efectiva in alte actiuni care nu au legatura cu atributiile lor", a declarat Dragnea, luni, la Parlament.

Intrebat ce s-a intamplat de nu mai este multumit de activitatea sefului SRI, el a spus: "S-a intamplat ca a cedat si el". Chestionat mai departe daca Hellvig a "cedat statului paralel", liderul PSD a raspuns: "Da".

Reactia SRI la acuzatiile lui Dragnea

Intr-un comunicat transmis luni presei, Serviciul Roman de Informatii condamna ferm incercarile de denigrare a institutiei, iar directorul Eduard Hellvig ii asigura pe toti cetatenii Romaniei de neimplicare in niciun fel de jocuri de putere.

Potrivit sursei citate, precizarile Consiliului Director al SRI vin "in urma ultimelor evenimente si declaratii publice".

"Este regretabil faptul ca se incearca atragerea Serviciului Roman de Informatii intr-o zona a speculatiilor prin afirmatii false, acuzatii nefondate si calomnierea cadrelor Serviciului. SRI condamna ferm aceste incercari de denigrare a institutiei si ii asigura pe partenerii interni si externi ca va ramane ancorat in misiunile sale care privesc exclusiv securitatea nationala. Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, ii asigura pe toti cetatenii Romaniei de neimplicare in niciun fel de jocuri de putere, de mentinere a institutiei in afara dezbaterilor politice si de determinare in efortul conjugat de a prezerva securitatea nationala", se arata in comunicatul citat.

Citeste si:
Eduard Hellvig și-a anunțat demisia din funcția de șef al SRI
Eduard Hellvig și-a anunțat...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.