Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, considera ca cine are pretentii pentru o viitoare guvernare "trebuie sa puna umarul la curatarea raului generat pe obsesiile lui Liviu Dragnea".

"Participarea la demiterea acestui guvern incompetent patronat de infractori ar trebui sa se faca fara conditii. Angajamentul de a scapa Romania de acest guvern incoerent este o obligatie fata de tara si romani. Odata rezolvata aceasta urgenta, adica demis guvernul, procedura e cat se poate de simpla: vor fi consultari si partidele vor trebui sa gaseasca solutii pentru inlocuirea majoritatii actuale si asigurarea unui nou guvern. Cel care ajunge sa fie prim-ministru va trebui sa aiba o majoritate in spate. Este evident ca daca se va contura varianta unui guvern liberal, propunerea noastra de prim-ministru e presedintele partidului", a scris Turcan pe Facebook.

Ea a adaugat ca niciodata o motiune de cenzura nu a fost mai urgenta si cu o miza atat de mare in privinta viitorului, ca cea care va fi citita luni in Parlament si supusa votului miercuri, potrivit Agerpres.

"Este imperios pentru Romania ca aceasta motiune sa treaca si nu doar sa demitem un prim-ministru numit Viorica Dancila, ci sa trimitem acasa si sa inlaturam un regim, regimul Dragnea. Daca nu vom reusi sa gasim acea masa critica sa treaca motiunea de cenzura, riscam instaurarea unui regim autoritar, care sa puna apararea infractorilor sau sa transforme apararea infractorilor intr-o politica de stat. (...) La anticipate ar fi ideal sa ajungem, insa este foarte greu. Ar insemna ca o majoritate din numarul parlamentarilor de doua ori sa respinga prim-ministrul propus. Pentru a emite pretentii pentru o viitoare guvernare, trebuie sa pui umarul la curatarea raului generat pe obsesiile lui Liviu Dragnea. E nevoie de manifestarea angajamentului ca Romania e pe primul loc", a mai scris ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.