Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat luni ca nu a fost consultat cu privire la o eventuala ordonanta de urgenta prin care ar urma sa fie modificate Codurile penale.

"De patru zile, cinci zile nu sunt in Bucuresti. Nu a facut nimeni cu mine o astfel de dezbatere. Daca voi fi solicitat, atunci voi raspunde si fiti de acord ca sa nu dau raspuns la probleme ipotetice", a declarat Tudorel Toader la sediul Ministerului Justitiei.

Sambata, la Suceava, ministrul a evitat sa se pronunte privind o eventuala sustinere din partea sa a angajarii raspunderii Guvernului sau a unor ordonante de urgenta pentru modificarea Codurilor penale, in contextul declaratiilor facute, vineri seara, de presedintele PSD, Liviu Dragnea, referitor la faptul ca procedurile parlamentare sunt greoaie, demersurile coalitiei majoritare sunt blocate prin contestari, iar maniera adoptata de a avea dezbatere in Parlament a fost una gresita, informeaza Agerpres.


Totodata, Tudorel Toader a afirmat ca zeci de articole au fost declarate neconstitutionale atunci cand Codurile penale au fost adoptate prin angajarea raspunderii Guvernului sau au fost modificate prin ordonante de urgenta.

El a reamintit ca, pe 18 august 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege emis de Ministerul Justitiei pentru modificarea Codului penal si a celui de procedura penala in limitele punerii in aplicare a celor doua Coduri cu deciziile Curtii Constitutionale si transpunerii a doua directive europene, o directiva privind confiscarea extinsa si o alta privind prezumtia de nevinovatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.