Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminica, la Suceava, ca sustine protestele de strada si ca a indemnat membri si simpatizantii partidului sa participe la acestea. 

''Cu siguranta. Am indemnat membri de partid, simpatizantii PNL, sa fie prezenti la toate manifestatiile publice pasnice, civilizate, care se organizeaza in sustinerea motiunii de cenzura, care se organizeaza pentru a impiedica Guvernul sa adopte o noua Ordonanta 13, care se organizeaza in apararea unei justitii independente si care se organizeaza, la urma urmei, pentru ca Romania sa revina la o traiectorie normala, fireasca, la o traiectorie europeana, democratica, in interesul general'', a spus Orban.

Liderul liberalilor a mai spus ca nu va mai participa la astfel de proteste, pentru a nu lasa impresia ca exista un interes politic in organizarea acestora.

''M-am ferit sa ma afisez personal la manifestatii, pentru ca nu vreau sa cream pretexte propagandei nocive a partidului de guvernamant, sa spuna ca exista vreo potentare politica sau un interes politic in aceste manifestatii. Cred ca, 99% din cei care ies in strada, ies din proprie vointa, pentru ca ei considera ca este necesar sa-si exprime punctul de vedere in spatiul public si sa incerce sa contribuie la indreptarea Romaniei pe directia buna'', explicat Orban.

Intrebat daca e normal ca presedintele Klaus Iohannis sa indemne oamenii sa iasa in strada, Orban a raspuns afirmativ, potrivit Agerpres.

''Da, sigur ca da. Presedintele Iohannis intotdeauna a fost alaturi de societate (...) O manifestare este o forma de exprimare a unui punct de vedere de catre cetatenii care sunt lipsiti de putere si care au ca forma de exprimare aceasta manifestare in spatiul public. Mie mi se pare ca este perfect democratica o astfel de manifestare, chiar e salutara si poate sa arate ca exista o mare sustinere pentru motiunea de cenzura si pentru incetarea acestei perioade negre din istoria post-democratica a Romaniei, si anume guvernele lui Dragnea'', a mai spus Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.