Presedintele USR, Dan Barna, a declarat vineri, la Timisoara, ca este o miza pentru intreaga societate ca oamenii sa ramana activi si sa continue protestele, intrucat legile Justitiei cu modificarile trecute prin Parlament inca stau sub riscul de a intra in vigoare, iar "guvernul-marioneta", care apara interesele liderului PSD, Liviu Dragnea, poate da oricand o ordonanta de urgenta care sa-l dezincrimineze de faptele pentru care a fost condamnat.

"Este o miza importanta pentru noi, ca societate, sa ramanem activi, implicati si sa continuam protestele, pentru ca legile Justitiei sunt in continuare in riscul de a intra in vigoare si exista riscul ca acest guvern-marioneta, purtator de interese al lui Liviu Dragnea, sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa-l dezincrimineze. In momentul in care se va intampla o ordonanta de urgenta in zilele urmatoare, jocul se inchide. In trei zile intra in vigoare, se publica in Monitorul Oficial, am vazut la Ordonanta 13 ca sunt capabili sa o publice noaptea, in cateva minute, iar Liviu Dragnea va fi in situatia de a elimina din legislatie faptele pentru care a fost condamnat", a afirmat Dan Barna, la o intalnire cu presa care a avut loc vineri seara, la Timisoara.

Tocmai de aceea, a sustinut liderul USR, este necesar, legitim si firesc ca intreaga societate sa-i ceara lui Liviu Dragnea demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru ca el este acum in situatia in care sa-si dea in mod explicit, vizibil si fara echivoc o lege pentru el insusi, relateaza Agerpres.

Dan Barna le cere celor din PSD sa se intoarca la guvernarea Romaniei, la "programul minunat" de guvernare cu care au convins o parte a societatii si sa nu continue aceasta discutie absurda, "prin care le explicam romanilor ca este in regula sa furi, ca este o mandrie sa fii condamnat o data sau de doua ori si sa ramai in fruntea statului".

Presedintele USR a subliniat ca "Liviu Dragnea trebuie sa plece de la conducerea Camerei Deputatilor", iar acest guvern ar trebui sa se retraga si sa cada prin motiunea de cenzura de miercuri, "cand invitam toata societatea la un protest masiv, pentru ca este de neacceptat ca un stat european sa aiba la conducerea sa o persoana dublu condamnata si sa ramana in aceasta pozitie".

Barna si-a exprimat increderea ca inca exista maturitate in PSD si ca social-democratii vor avea intelepciunea sa inteleaga ca Liviu Dragnea nu mai poate fi reprezentant al Romaniei in exterior.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

"Mesajul meu catre membrii PSD este sa renunte la Liviu Dragnea, sa accepte ca Romania este mai mult decat interesul unui condamnat penal. Decizia de joi a instantei a aratat exact acest lucru, ca Romania este, inca, un stat european, care respira, in care Justitia este si a ramas inca independenta, dupa un an si jumatate de presiuni fara precedent in istoria presiunilor institutionale din aceasta tara. Pentru ca un an si jumatate, aceasta guvernare condusa de Liviu Dragnea, nu au facut decat sa actioneze ca si casa de avocatura privata a lui Liviu Dragnea. Parlamentul si guvernul s-au dovedit case de avocatura ale lui Liviu Dragnea, iar de miercuri, Jandarmeria s-a transformat in ciomagul lui Liviu Dragnea. Toate acestea trebuie sa inceteze", a detaliat Dan Barna.

Liderul USR a mai punctat ca tocmai de aceea initiativa cetateneasca "Fara penali in functii publice" este fundamentala pentru Romania si a dat exemplul fostului ministru al Finantelor, Darius Valcov, care desi are o condamnare de 8 ani, este consilier de stat al premierului Dancila si se ocupa de finantele Romaniei. "Este absurda situatia in care am ajuns, il avem pe domnul Valcov consilier de stat, condamnat la 8 ani pentru fapte de coruptie; este ca si cum ai pune la o gradinita ca supraveghetor un pedofil", a conchis Dan Barna.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.