Politica22 Iunie 201812:32

Lectura de 2 minute

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a criticat sentinta data in dosarul angajarilor fictive, in care seful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Ministrul Justitiei a fost pus insa in dificultate la intrebarea „Ar trebui Liviu Dragnea sa isi dea demisia?”, a ezitat, apoi a declarat ca „multi sunt condamnati de prima instanta si apoi achitati”. Totusi, ministrul Justitiei a admis ca in cazul politicienilor de la nivel inalt se pune, adeseori, in discutie problema demisiei, informeaza Digi24.

Ca sa emiti o parere cat de cat motivata trebuie sa cunosti si motivarea, macar considerentele acelea, pe care eu nu le-am vazut. Am auzit ca doi judecatori au facut majoritate spre condamnare, ca unul a facut opinie separata, ca nu au luat in considerare Curtea Constitutionala a Romaniei, pentru o decizie la care am participat si eu cand eram judecator acolo.

O fraza de principiu: vreau sa va spun cu deplina convingere si cu stiinta faptul ca o decizie a CCR nu poate sa fie neglijata, nu poate sa nu fie luata in considerare, chiar daca legiuitorul nu pune de acord textul cu decizia Curtii. De ce? Pentru ca in momentul in care se publica decizia, textul se suspenda. In 45 de zile, daca legiuitorul nu pune de acord textul, nu se mai aplica.

Decizia cu privire la abuz a fost una interpretativa, n-a fost una de admitere pur si simplu, de interpretare in sensul ca textul este contitutional, in masura in care neindeplinirea obligatiei se refera la o obligatie din lege sau OUG, nu la orice act normativ. Cred ca sunteti de acord sa nu emit un punct de vedere fara sa fi citit. Doar ca nu cred ca un judecator nu ia in considerare o decizie a Curtii”, a declarat Tudorel Toader.

Citeste si:
Paleologu: Avem nevoie de o noua Constitutie, iar CCR trebuie desfiint
Paleologu: Avem nevoie de o...

(...) Multi sunt condamnati in prima instanta si apoi achitati... Sau sunt achitati si condamnati in apel. Toti sunt la adapostul prezumtiei de nevinovatie. E adevarat ca la unii cu nume mai sonore se pune in discutie (n.r demisia), altii trec nevazuti", a spus Toader, vineri.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.