Decizia de joi a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu va influenta in niciun fel guvernarea si nici punerea in aplicare a programului de guvernare, iar Coalitia PSD-ALDE va duce pana la capat reformele incepute pentru bunastarea romanilor, afirma ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Oprea.

"Pana la o decizie definitiva a instantelor de judecata nu putem ignora motorul statului de drept: prezumtia de nevinovatie. Iar prezumtia de nevinovatie, principiul care are ca scop principal protejarea impotriva unor masuri abuzive, trebuie sa fie aplicata tuturor cetatenilor Romaniei, deci si presedintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Iar pentru a ne onora statutul de tara europeana care isi respecta Constitutia, care aplica Directivele Europene si Standardele Comisiei de la Venetia, guvernul, ministrii si Partidul Social Democrat, ales de o majoritate covarsitoare, democratic, prin vot liber exprimat, il sustin pe presedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului si a Camerei Deputatilor. Nu putem lasa ca o decizie luata sub presiunea strazii, a unei parti a presei, a reprezentantilor statului paralel sau a adversarilor politici sa afecteze bunul mers al Romaniei, sa strice imaginea tarii in fata partenerilor externi", sustine Oprea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, joi, pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare in dosarul DGASPC Teleorman in legatura cu angajarea in aceasta institutie a doua persoane care de fapt lucrau pentru organizatia PSD. Decizia nu este definitiva, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.