Premierul Viorica Dancila considera ca cei care cer demisia liderului partidului, Liviu Dragnea, inainte de pronuntarea unei decizii finale ''incalca grav Constitutia Romaniei, Directivele Europene si standardele Comisiei de la Venetia, care garanteaza toate prezumtia de nevinovatie''.

''Decizia instantei de judecata in cazul presedintelui PSD ne arata ca modul in care in Romania se aplica legea este inca sub influenta arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o fapta prevazuta de un articol pentru care exista deja o decizie a CCR ca trebuie modificat pentru a fi in acord cu regulile Constitutiei. Intr-un stat democratic, incertitudinile nu au ce cauta in infaptuirea actului de justitie, iar atat timp cat exista decizii ale CCR pe care unii judecatori le accepta, altii nu, nu ne putem gandi decat ca aceasta hotarare de condamnare nu se va mentine si dupa recursul din apel'', afirma premierul, citata intr-un comunicat al PSD.

Ea isi exprima sustinerea fata de Dragnea la conducerea formatiunii politice si a Camerei Deputatilor.

''Cred cu tarie in nevinovatia presedintelui PSD si il asigur de toata sustinerea mea la conducerea partidului si a Camerei Deputatilor - aceasta este singura atitudine corecta pentru respectarea prezumtiei de nevinovatie, asa cum ne cere Comisia Europeana, prin Directiva 2016/343. Consider ca cei care cer demisia presedintelui PSD inainte de pronuntarea unei decizii finale incalca grav Constitutia Romaniei, Directivele Europene si standardele Comisiei de la Venetia, care garanteaza toate prezumtia de nevinovatie. Guvernarea PSD -ALDE ramane unita, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastra raman aceleasi. Vom realiza programul de guvernare si vom duce pana la capat angajamentele pe care ni le-am asumat in fata cetatenilor, uniti si puternici in fata tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor'', subliniaza premierul.

Joi, un complet de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia nu este definitiva.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.