Fostul premier Dacian Ciolos considera ca este nevoie de o reforma profunda a statului si o reforma in politica, sustinand ca singura solutie la situatia actuala o reprezinta demisia guvernului, organizarea unui referendum pentru Justitie si alegeri anticipate.

"Oamenii ies in strada pentru ca aceia care ar trebui sa-i pazeasca ii fura, aceia care ar trebui sa guverneze ii mint, aceia care ar trebui sa-i conduca ii abuzeaza. Puterea in Stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina.

In Parlament nu mai exista dezbateri. Cine e de vina atunci ca dialogul democratic se muta in strada ? A cui e vina ca parlamentul a fost “privatizat” de un grup care-l foloseste impotriva societatii?

Atunci cand domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de aparat in justitie, se foloseste de institutii ale statului - de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnandu-le scopul, noi toti suntem in pericol.

Cand se ajunge in astfel de situatii, e clar ca avem nevoie de o reforma profunda a statului si a institutiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reforma in politica.

Ajunge! La ceea ce se intampla acum nu vad decat o solutie in trei pasi. Demisia Guvernului Dancila! Referendum pentru Justitie! Alegeri anticipate!", a scris Ciolos pe pagina sa de Facebook, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.