Purtatorul de cuvant al PNL Ionel Danca a declarat, marti, ca PSD-ALDE guverneaza pentru "infractori", insa cand va fi posibila o majoritate parlamentara, liberalii vor schimba legile Justitiei si Codurile penale, pentru a functiona din nou intr-un cadru firesc care garanteaza independenta justitiei.

"Asaltul continuu la independenta procurorilor, subordonarea Parchetelor, presiunea publica asupra magistratilor, dezincriminarea propriilor infractiuni, prin modificarea legislatiei actuale sunt actiuni facute de o majoritate parlamentara la comanda unui grup infractional organizat politic condus de un condamnat penal, liderul coalitiei PSD – ALDE, Liviu Dragnea. Imediat ce va fi posibila o noua majoritate parlamentara, PNL va readuce Legile justitiei si Codurile penale in cadrul firesc de functionare a unui sistem judiciar care sa garanteze independenta Justitiei si sa apere drepturile si libertatile cetatenilor", a firmat purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, intr-un comunicat de presa.

Acesta a mai adaugat faptul ca majoritatea parlamentara au transformat Codul penal si pe cel de procedura penala in legi care sa apere infractorii, spunand ca PNL va sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) pentru a impiedica intrarea in vigoare a actelor normative.

"PSD si ALDE guverneaza pentru infractori si au transformat codurile penale in legi de aparare a infractorilor. De aceea, Partidul National Liberal va sesiza in zilele urmatoare Curtea Constitutionala pentru a bloca intrarea in vigoare a acestor legi. De la OUG 13 si pana la modificarea Legilor Justitiei si a Codurilor penale, PSD si ALDE au aratat ca sunt o gasca de politicieni cu dosare penale care a pus stapanire pe Romania cu un singur obiectiv, cum sa scape de problemele lor din justitie", a completat Danca, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.