Dacian Ciolos a criticat luni seara modificarile facute de PSD-ALDE cu ajutorul UDMR la Codul de Procedura Penala. Liderul Miscarii Romania Impreuna sustine faptul ca cele trei partide „au facut din legislatia penala o arma impotriva intregii populatii a Romaniei” si de asemenea, atentioneaza cu privire la o posibila suspendare a presedintelui Klaus Iohannis.

Majoritatea PSD-ALDE a abuzat de drepturile oferite de democratie, agresand Codul de procedura penala. Vor sa ne convinga ca talharia si faradelegea sunt parte a vietii noastre pentru ca ei au ales sa fie parte a vietii lor. Au facut din legislatia penala o arma impotriva intregii populatii a Romaniei. PSD si ALDE ne-a transformat pe toti in victime colaterale ale infractionalitatii. Prin votul de azi, PSD si ALDE fac din faradelege un plan de tara”, afirma Dacian Ciolos.

Imi dau seama ce simt foarte multi romani normali, cu bun simt, la ora asta. E dureros sa rabzi si sa accepti ca o mana de oameni disperati care se gandesc doar la propriile lor vieti - neintelegand sa-si asume greselile trecutului - arunca in aer echilibrul unei societati intregi. Ei, in graba lor pentru a se salva, omit faptul ca normalitatea si bunul simt pot sa-si piarda rabdarea si umilinta de a accepta palma dupa palma fara sa riposteze la un moment dat”, adauga el.

Ultima greseala pe care ar face-o cei care ne-au abuzat azi bunul simt si ne-au vandut siguranta pe propria lor impunitate, ar fi sa forteze zilele urmatoare mecanisme institutionale, ordonante de urgenta sau suspendarea Presedintelui, pentru a face sa intre in vigoare pe “repede inainte” modificarile decise azi. Acesta ar putea fi ultimul act al unei guvernari iresponsabile”, mai spune fostul premier, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.