Presedintele USR, Dan Barna, declarat, luni, ca partidul pe care il conduce va contesta la Curtea Constitutionala modificarile la Codul de procedura penala.

"Fara indoiala vom ataca la CCR, am discutat si cu colegii de la PNL, USR va ataca la CCR aceasta lege. Sunt foarte multe prevederi neconstitutionale, din punctul nostru de vedere si pe fond, nu doar pe forma", a spus Barna la Palatul Parlamentului.

In opinia sa, prin modificarea Codului de procedura penala, "Romania a devenit un stat al infractorilor".

"Avand penali in functii publice am ajuns in situatia in care acesti penali sa isi creeze un Cod de procedura penala pentru ei insisi. (...) Liviu Dragnea tocmai si-a asigurat premisele pentru a-si anula primul proces, Tariceanu tocmai si-a asigurat premisele pentru a scapa de orice stres fata de marturia mincinoasa care este evidenta si neechivoca pentru toata lumea. Practic, exact ceea ce anuntam de un an si jumatate infractorii si condamnatii penali din Romania si-au facut si isi fac legile pentru ei insisi. Astazi, prin modificarea Codului de procedura penala Romania a devenit un stat al infractorilor", a mentionat acesta, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.