Deputatul PSD de Dambovita, Claudia Gilia, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, la Targoviste, ca presedintele Iohannis a refuzat sa asigure opinia publica asupra faptului ca va respecta decizia CCR, iar la intrebarile puse pe aceasta tema s-a comportat ca un computer stricat.

''Tentativa presedintelui Iohannis de a pune in discutie decizia CCR reprezinta, in opinia noastra, o subminare directa a acestei institutii fundamentale a statului roman. In logica sa, orice decizie a unei instante poate fi pusa in discutie, fara a fi executata. In plus, nimeni altcineva in afara de CCR, nici macar presedintele Iohannis, nu poate stabili care este interpretarea corecta a Constitutiei, deoarece, asa cum stim, CCR este garantul suprematiei Constitutiei. Presedintele Iohannis a refuzat sa asigure opinia publica asupra faptului ca va respecta decizia CCR. La intrebarile care i-au fost puse de catre mass-media si nu numai, pe aceasta tema, presedintele Romaniei s-a comportat precum un computer stricat, care este pus in dificultate de o ecuatie prea complexa si care nu face decat sa repete un raspuns irelevant'', a spus Claudia Gilia.

Retail jobs

Deputatul PSD de Dambovita a adaugat ca partidul pe care il reprezinta va lua cea mai buna decizie in acest caz, dar nu a detaliat care va fi aceasta si nici daca vor incepe procedurile de suspendare a presedintelui.

''Eu cred ca PSD va lua cea mai buna decizie si va respecta dispozitiile constitutionale. Atunci cand o institutie a statului nu respecta Constitutia, in legea fundamentala a statului exista proceduri care pun in aplicare acel principiu de echilibru intre puteri'', a afirmat Gilia.

Claudia Gilia este membra a Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, precum si a Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.