Partidul Miscarea Populara isi va alege sambata, in congres extraordinar, noua echipa de conducere, dar si un nou presedinte, dupa ce Traian Basescu si-a anuntat retragerea din fruntea formatiunii.

Miercuri, deputatul Eugen Tomac, presedinte executiv al PMP, a anuntat ca si-a depus oficial candidatura la presedintia formatiunii si ca va cere votul de incredere al colegilor cu motiunea "Partidul Miscarea Populara - Reintregim Romania".

"Pentru mine, la fel ca pentru multi romani, anul 2018 este unul special. Ma simt onorat sa traiesc aceasta aniversare, mai ales ca idealurile mele politice se regasesc in obiectivele politice ale inaintasilor nostri, care, acum 100 de ani, au faurit Romania de la Nistru pana aproape de Tisa! Tocmai de aceea, am decis sa imi asum, alaturi de colegii mei din PMP, misiunea de a lupta pentru reintregirea tarii, mai hotarat, mai convingator! Fiind motivat si determinat in aceasta misiune, mi-am depus oficial candidatura la presedintia PMP. La congresul extraordinar al partidului din 16 iunie 2018, voi cere votul de incredere al colegilor nostri cu motiunea 'Partidul Miscarea Populara - Reintregim Romania!", a scris Tomac pe Facebook.


La congresul extraordinar de sambata, care va avea loc la Palatul Parlamentului, sunt asteptati 2.500 de delegati din toate organizatiile.

Traian Basescu si-a anuntat retragerea din fruntea Partidului Miscarea Populara insa a declarat ca va ramane in continuare un partener al PMP. Pentru el, asa cum a precizat, la 67 de ani, varsta pe care o implineste in acest an, a venit timpul sa predea stafeta unei noi echipe de conducere a partidului, formata din oameni "capabili sa faca politica" si care "sa isi asume responsabilitatea alegerilor care vor fi in 2019 si 2020".

Potrivit lui Basescu, mesajul principal care va fi dat, cu ocazia congresului, de catre PMP, dincolo de prioritatile de investitii in domenii ca sanatatea, infrastructura si educatia, va fi asumarea politica a responsabilitatii pentru reunificarea tarii, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.