Presedintele USR, Dan Barna, sustine ca din decizia CCR in cazul procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre care s-a pronuntat marti si seful statului, reiese faptul ca Romania "se afla intr-un moment de cotitura" pentru ca Liviu Dragnea "vrea sa fie mai puternic decat este".

"Salutam declaratia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, care a inteles, din decizia CCR, ceea ce am inteles si noi. Ca tara se afla intr-un moment de cotitura pentru ca un singur om, un penal, Liviu Dragnea, vrea sa fie mai puternic decat este", a scris Barna, marti, pe Facebook.

Potrivit acestuia, lupta anticoruptie trebuie sa continue cu la fel de multa vigoare.

"Credem ca procurorii trebuie sa fie independenti, nu subordonati politic. Credem ca presedintele trebuie sa aiba atributiile pe care i le da Constitutia, nu unele ciuntite de o Curte Constitutionala partizana si un ministru al Justitiei numit politic, si nu ales de cetatenii Romaniei. Credem ca avem nevoie de mecanisme constitutionale care ne garanteaza ca nu ne indepartam de democratie si ca penalii nu vor ajunge la conducerea statului", a adaugat Barna.

El a amintit ca USR declanseaza, miercuri, o dezbatere nationala despre revizuirea Constitutiei, la care invita toate partidele politice, experti independenti si profesionisti din sistemul de Justitie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.