Tot marti, delegatia Comisiei de la Venetia urmeaza sa se intalneasca, de la ora 15:00, cu membrii Comisiei speciale privind legile Justitiei, dupa cum a anuntat presedintele forului, Florin Iordache.

Delegatia Comisiei de la Venetia efectueaza, luni si marti, o vizita in Romania pentru a avea un schimb de opinii cu Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea Constitutionala, Biroul procurorului general, Directia Nationala Anticoruptie, Consiliul Superior al Magistraturii, cu reprezentanti ai Parlamentului, cu asociatii ale judecatorilor si procurorilor, cu organizatii ale societatii civile cu privire la cele trei proiecte de modificare a legii referitoare la organizarea judiciara, a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii si a legii privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Luni, delegatia Comisiei de la Venetia s-a intalnit cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii si cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Atat presedintele Romaniei, cat si Comitetul de Monitorizare al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat opinia Comisiei de la Venetia cu privire la cele trei proiecte de legi privind justitia.