"Inteleg ca astazi are loc o manifestatie de sustinere pentru statul paralel din care face parte evident si doamna Kovesi. Oameni care au pretentii de intelectuali, care vorbesc tot timpul despre necesitatea consolidarii institutiilor, a statului de drept, a functionarii corecte a justitiei, ignora fara nici un fel de explicatii faptul ca in aceasta perioada, institutiile legitime ale statului alese de cetateni au fost practic ocolite de alte legaturi obscure, oculte, care au permis ca decizii de importanta majora in domeniul politic, economic si multe alte domenii sa fie luate de persoane care nu aveau niciun fel de legitimitate. (...) Oamenii care manifesta ma pun pe ganduri, ori sunt atat de naivi si se lasa manipulati, ori exista interese oculte care ii fac sa manifesteze pentru lucruri care sunt evidente impotriva unei ordini normale care trebuie sa domneasca intr-o societate libera si democratica", a declarat Calin Popescu Tariceanu, intr-o interventie telefonica la Romania TV.


Calin Popescu Tariceanu a mai precizat ca la mitingul organizat, sambata, de PSD-ALDE au participat circa 250.000 de oameni, din toate categoriile sociale.

"Am avut participanti la miting care reflecta profilul intregii Romanii, din toate categoriile sociale. M-a impresionat ca am vazut declaratii ale unor oameni probabil cu pregatire mai modesta dar care in cuvinte putine, simple si putine, stiau sa spuna si sa descrie situatia din Romania, intelegeau care este rolul institutiilor democratice, care este rolul institutiei Presedintelui, al Parlamentului", a mai spus liderul ALDE.