Politica 9 Iunie 2018 21:23 de Clara Vacaru
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat sambata, la mitingul PSD-ALDE, ca nu mai poate fi acceptat ca in Romania sa fie organizate alegeri libere si cineva "cu geaca rosie", participand la mitinguri ilegale, sa confiste votul romanilor.

"Dragi romani din toata tara, dragi bucuresteni, de aici din Piata Victoriei si de acasa, dreptul romanilor este sfant, votul romanilor este sfant, nu mai putem accepta in tara noastra, in patria noastra, sa votam, sa avem alegeri libere, sa avem un Parlament stabil, sa avem un Guvern legitim si altcineva geaca rosie, participand la mitinguri ilegale, sa ne confiste votul romanilor. Mitingul nostru este legal, autorizat. Noi suntem cei care respectam legea, noi nu o incalcam niciodata. Aceasta Piata a Victoriei trebuie sa fie a tuturor romanilor care stiu ce inseamna democratia, libertatea, respectarea drepturilor omului. Aceasta piata nu mai trebuie sa fie confiscata de oameni platiti de interese contrare tarii noastre", a declarat Firea.

Ea a precizat ca nu se mai poate trai "cu dictatura minoritatii".

"Justitie, dreptate, aveti dreptate, justitie, dreptate, adevar, peste tot, la Parlament, in Guvern, in primarii, in consilii judetene, in institutii. Nu putem trai cu dictatura minoritatii (...) Alegerile au fost libere si corecte si votul romanilor trebuie sa fie sfant. Ma bucur foarte mult ca ati venit de bunavoie si cu drag in An Centenar la Bucuresti pentru a va manifesta gandul bun pentru aceasta tara, sa nu ne mai fie teama sa vorbim, sa nu ne mai fie teama sa iesim din casa, noua, celor care suntem alesi locali, sa nu ne mai fie teama sa semnam. Daca suntem corecti si respectam legea, de ce sa ne fie frica, de ce sa ne fie teama, de ce?", a spus Firea.

Totodata, Firea i-a invitat pe participantii la miting sa rosteasca impreuna cu ea cateva versuri ale poetului Mihai Eminescu din poezia "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie?"

Citeste si:
Iulia Albu, primele declarații după ce a luptat în cursa pentru...
Iulia Albu, primele...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.