Politica 7 Iunie 2018 11:23 de Clara Vacaru
Comisia speciala pentru elaborarea legilor Justitiei a adoptat joi, la proiectul de modificare a Codului de procedura penala, un amendament potrivit caruia in cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei sunt interzise comunicarile publice, declaratiile publice, precum si furnizarea de alte informatii, provenind de la autoritati publice, referitoare la faptele si persoanele ce fac obiectul acestor proceduri si nu se pot face referi la persoanele suspectate sau acuzate ca si cum acestea au fost condamnate.
"In cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei sunt interzise comunicarile publice, declaratiile publice, precum si furnizarea de alte informatii, direct sau indirect, provenind de la autoritati publice referitoare la faptele si persoanele ce fac obiectul acestor proceduri si nu se pot referi la persoanele suspectate sau acuzate ca si cum acestea au fost condamnate", spune textul adoptat de comisie, potrivit Agerpres.

Un alt amendament adoptat prevede: daca organele judiciare au comunicat public date si informatii privind inceperea urmaririi penale, luarea unor masuri preventive sau trimiterea in judecata a unei persoane, acestea au obligatia sa publice, in aceleasi conditii, si solutiile de achitare, clasare, renuntare la urmarirea penala sau incetare a procesului penal, iar solutiile de achitare - de catre instanta de judecata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.