Politica 6 Iunie 2018 15:18
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, ca urmare a epuizarii tuturor cailor procedurale, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, in forma adoptata de Parlament, aceasta lege prevede ca interdictiile aplicate persoanelor care au avut calitatea de senator si/sau deputat in oricare dintre mandatele cuprinse in perioada 2007-2013, in temeiul art. 25, pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Nationala de Integritate si care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in exercitarea oricaruia dintre mandatele de senator si/sau deputat in perioada 2007- 2013, pana la intrarea in vigoare a Legii nr. 219/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, inceteaza de drept.

Administratia Prezidentiala precizeaza ca seful statului, considerand, pe de o parte, ca interesul public general nu justifica o asemenea reglementare, iar pe de alta parte sunt afectate standardele de integritate in exercitarea functiilor publice, aspect ce este de natura sa puna in discutie inclusiv respectarea angajamentelor asumate de Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, a cerut reexaminarea legii in martie, insa Parlamentul a respins aceasta solicitare, iar ulterior a sesizat CCR, care la fel a respins sesizarea.

"Ca urmare a epuizarii tuturor cailor procedurale permise de Constitutie, presedintele Romaniei este obligat, in temeiul art. 77 alin. (3) din Legea Fundamentala, sa promulge legea in forma adoptata de Parlament, aceasta urmand sa intre in vigoare in termen de 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", arata Administratia Prezidentiala, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.