Prin acest proiect de lege se introduce regimul detentiei la domiciliu in cazul persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii de pana la un an, cu exceptia celor care au comis fapte cu violenta.

"Prevederile alin. (1) se aplica si persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni pana la implinirea fractiei minime obligatorii pentru liberarea conditionata din pedeapsa initiala a inchisorii mai mare de un an", mai prevede actul normativ.

"In cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate se considera 20 de zile executate pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate", stipuleaza proiectul.

Regimul semideschis se aplica initial persoanelor condamnate pentru fapte comise fara violenta la pedeapsa inchisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depaseste 13 ani, respectiv persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 3 ani pentru fapte comise cu violenta.

Regimul deschis se aplica initial persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenta la pedeapsa inchisorii de cel mult un an, respectiv pentru fapte comise fara violenta la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 3 ani, mai prevede proiectul de lege.

Proiectul a fost adoptat si de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional, potrivit Agerpres.