Politica 6 Iunie 2018 13:20
Facand referire la sesizarea Comisie de la Venetia a Curtii Constitutionale, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut ca situatia este "intr-adevar grava".

"Daca judecatorii CCR au considerat ca trebuie sa recurga la acest demers inseamna ca situatia este intr-adevar grava. Daca ajungem sa contestam hotararile CCR, atunci tot ceea ce vorbim de dimineata pana seara ca incercam sa consolidam statul de drept ramane doar o simpla afirmatie, fara niciun fel de substanta. Contestarea hotararilor CCR ridica o problema fundamentala a statului de drept. Sigur, comentarii politice se pot face, nu poate nimeni sa impiedice acest lucru, dar criticile personale aduse unora dintre judecatori, tot felul de acuzatii n-au nimic de a face cu ceea ce se numeste statul de drept si reprezinta numai si numai o presiune inacceptabila asupra unei institutii care trebuie sa fie pana la urma ultimul resort atunci cand chestiuni de drept sunt puse in discutie", a spus al doilea om in stat, citat de jurnalul.ro.

Chestionat cine anume este responsabil de aceste presiuni, raspunsul liderului ALDE a fost: "Nu e problema mea. Cred ca CCR are raspunsurile pregatite in aceasta privinta''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.