Politica 4 Iunie 2018 16:35
Liberalii iau in calcul posibilitatea organizarii unor ample actiuni de protest pentru sustinerea unei motiuni de cenzura, a anuntat, luni, presedintele PNL, Ludovic Orban.

"Am purtat discutii legate de pregatirea motiunii de cenzura, despre stadiul negocierilor si despre posibilitatea organizarii unor ample actiuni de protest in sustinerea motiunii de cenzura", a declarat Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

Liderul PNL a mentionat ca va fi luata o decizie la momentul potrivit cu privire la data depunerii motiunii de cenzura si a actiunilor de protest.

Orban: "Actiunile de protest ar urma sa fie organizate in toata tara"

"Cu siguranta vom face apel catre toti cetatenii romani care s-au saturat de PSD si care isi dau seama ca PSD isi bate joc de Romania si compromite sansele fiecarui roman de a trai mai bine, ii vom chema la actiunile de protest alaturi de membrii si simpatizantii nostri. (...) Noi nu facem miting in Piata Victoriei ca sa protestam impotriva abuzurilor, care principala sursa a abuzurilor este chiar Guvernul de langa Piata Victoriei", a spus liderul liberalilor, care a aratat ca la aceste actiuni de protest isi doreste sa participe cat mai multi oameni.

Potrivit presedintelui PNL, o echipa organizatorica se va ocupa de detaliile privind desfasurarea actiunilor de protest. El a mentionat ca s-a propus si formarea unui cordon in jurul Palatului Parlamentului.

Orban a precizat ca momentul depunerii motiunii de cenzura va fi stabilit cand se vor finaliza negocierile cu toti actorii politici relevanti si vor exista cele mai bune perspective.

"Cu siguranta vom depune motiunea (...) pana la sfarsitul sesiunii parlamentare. (...) Suntem angrenati in discutii si deocamdata este prematur sa va prezentam concluzii sau puncte de vedere", a explicat el.

Conform lui Orban, se poarta negocieri cu parlamentari ALDE pentru a-i convinge ca "sa fii fata in casa la PSD te va duce mai devreme sau mai tarziu la pierzanie".

Presedintele PNL a sustinut ca este prematur sa faca o evaluare cu privire la sansele unei motiuni de cenzura.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Ludovic Orban a informat, totodata, ca i-a convocat marti pe vicepresedintii pe domenii ai partidului si pe presedintii comisiilor de specialitate pentru conturarea unui program de guvernare, scrie Agerpres.

"Urmeaza sa purtam o discutie privind o lista de obiective prioritare si de masuri guvernamentale care ar trebui luate in prima faza pentru repararea gravelor dezechilibre de guvernare a PSD", a spus el, adaugand ca urmeaza sa fie luata o decizie daca draftul de program de guvernare va fi prezentat concomitent cu motiunea de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.