Politica 3 Iunie 2018 22:55
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, duminica seara, ca din partea Comisiei Europene nu exista niciun comentariu legat de protocoalele de colaborare dintre servicii si justitie, mentionand ca la nivelul CE exista "un nivel de inconfort" pentru ca 11 ani s-a batut moneda pe MCV si acum "iese la suprafata un putegrai imens".

"Chiar am avut o intalnire importanta acum doua saptamani cu o delegatie ALDE Europa (...). Cand au auzit de aceste lucruri, faptul ca protocoale secrete gestionau relatiile dintre serviciu de informatii si Parchet si Inalta Curte, s-au ingrozit. (...) Nu stiu daca ati observat ca din partea Comisiei Europene nu exista nimic, nu exista niciun comentariu. Am sa va spun ce cred eu. Eu imi respect prietenii, cunostintele, au o serie de relatii pe care le-am construit in timp, presedintele Comisiei este un om cu care am colaborat pe durata mandatului meu de prim-ministru, cand era si el prim-ministru la Luxemburg si ulterior. Insa, la nivelul Comisiei cred ca exista un nivel de inconfort, pentru ca 10 ani, 11 ani de fapt, s-a batut moneda pe acest MCV care, periodic, facea evaluarile progreselor Romaniei (...) Dupa 11 ani iese la suprafata un putegrai imens. Ce sa faca Comisia in momentul acesta? Cred ca e o situatie deloc confortabila pentru Comisie", a spus Tariceanu la Antena 3.

El a mai sustinut ca cei de la Comisia Europeana au deja "aceste informatii care releva fapte foarte grave".

Pe de alta parte, Tariceanu a spus ca ambasadele si-au nuantat "puternic" pozitia fata de aceasta situatie, scrie Agerpres.

"In ultima saptamana, nu am mai avut niciun fel de contact (din zona diplomatiei -n.r.) in acest sens, insa, sa spunem cu oarecare precautie, am mai avut contacte cu mediul diplomatic in ultima perioada si am constatat o puternica nuantare, ca nu-i spun modificare de atitudine, o puternica nuantare a pozitiilor pe care le exprima (ambasadele -n.r.) mai ales dupa ce s-a vazut, dupa tot vacarmul, dupa tot tam-tamul in jurul modificarii legilor justitiei, de reforma a justitiei, dupa ce aceste legi au trecut prin filtrul CCR si s-a vazut ca nimic din ceea ce se spunea in spatiul public, ca afecteaza independenta procurorilor, ca se atenueaza lupta impotriva coruptiei, nu s-a intamplat, si-au schimbat si ei atitudinea",
a mai spus Tariceanu.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.