Politica 3 Iunie 2018 22:35
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca participa la mitingul organizat de PSD, mentionand ca ALDE are obligatia de a protesta, alaturi de social-democrati, fata de abuzurile care s-au facut in justitie in ultimii ani.

"Da, participam (la mitingul PSD - n.r.). Mitingul PSD, cu toate ca initial s-a spus ca este un miting pentru sustinerea Guvernului, eu vreau sa va spun ca nici nu ne gandim la asa ceva. Nu, este un miting prin care protestam fata de toate abuzurile care s-au petrecut in justitie in ultimii ani, fata de gravele greseli care s-au facut, ilegalitati, protocoale de colaborare servicii- justitie, tot ceea ce vedem ca s-a intamplat si care, pana la urma, aduce atingere unui element fundamental pentru orice democratie: respectul pentru drepturile si libertatile cetatenilor, care este valoare eminamente liberala si europeana, pe care s-a construit democratia liberala europeana", a declarat Tariceanu duminica, la Antena 3.

El a spus ca este obligatia ALDE sa protesteze, impreuna cu PSD, fata de ceea ce s-a intamplat in trecut si pentru drepturile si libertatile cetatenilor.

"Si cei care cred ca poate sa existe intr-o tara prosperitate fara respectul pentru drepturile si libertatile cetatenesti se inseala. Deci, aceste lucruri sunt ingemanate si este obligatia noastra, impreuna cu colegii de la PSD, de a protesta pentru ceea ce s-a intamplat in trecut si pentru a promova aceste valori fundamentale ale democratiei", a adaugat Tariceanu.

Tariceanu: Il rog pe ministrul Justitiei sa-si aplece atentia asupra protocoalelor de colaborare

De asemenea, Tariceanu sustine ca il va ruga pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa se implice in chestiunea protocoalelor de colaborare dintre SRI si institutii din Justitie, pentru a vedea daca mai sunt in vigoare, scrie Agerpres.

Intrebat la Antena 3 daca aceste protocoale au fost reziliate, Tariceanu a spus: "Documente nu, dar din declaratiile publice... Parca totusi SRI a avut o declaratie publica in acest sens ca le-ar fi anulat".

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

"E o intrebare care are rostul ei si va promit un lucru, ca am sa-l rog pe domnul ministru Tudorel Toader sa-si aplece atentia asupra acestei chestiuni pentru ca, intr-adevar, nu este suficient ca ele s-au facut publice", a adaugat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.