Politica 1 Iunie 2018 11:16
"Ca Primar General, ca femeie si ca mama consider ca trebuie sa facem absolut tot ce ne sta in putinta pentru sanatatea copiilor nostri", sustine Gabriela Firea intr-o postare pe Facebook, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

"Primaria Capitalei investeste in sanatatea copiilor! Astfel, se deruleaza o serie de proiecte si campanii esentiale pentru sanatatea copiilor bucuresteni. Fie ca este vorba despre finalizarea unor obiective de investitii importante sau despre campanii de informare si educatie, acordam o atentie deosebita domeniului sanatatii, in special in ceea ce priveste sanatatea copiilor.

Ca Primar General, ca femeie si ca mama consider ca trebuie sa facem absolut tot ce ne sta in putinta pentru sanatatea copiilor nostri si de aceea, inca de la preluarea mandatului meu, am acordat o importanta deosebita acestui domeniu. Am realizat investitii importante in unitatile medicale aflate in subordinea Municipalitatii si am finalizat primul spital de pediatrie construit in Bucuresti in ultimii 30 de ani, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu. In doar o luna si jumatate, de cand functioneaza noul spital au fost consultati peste 3.000 de copii. Alte investitii semnificative au fost realizate in cabinetele medicale din scoli. Primaria Capitalei, prin ASSMB, are in subordine 442 de cabinete medicale si 127 de cabinete de stomatologie, acestea fiind dotate in prezent la cele mai inalte standarde cu 50 de unituri dentare complete si 84 de sterilizatoare, in valoare de 2,9 milioane de lei. De asemenea, si cabinetele de medicina generala din reteaua scolara si universitara au beneficiat de mobilier nou si de medicamentele necesare functionarii, in valoare de peste 1 milion de lei.

Totodata, evidentiez importanta preventiei care este deosebit de importanta in domeniul sanatatii. Am derulat, prin ASSMB, mai multe proiecte educative in gradinite si scoli, unul din cele mai importante fiind Campania de Sanatate Orala, care promoveaza regulile corecte de ingrijire in igiena orala, pentru copiii din scolile si gradinitele din Bucuresti. Peste 100.000 de copii au participat la aceasta campanie. Un alt eveniment de succes, la care au participat peste 230.000 de copii, l-a constituit campania de informare in cadrul careia s-a evidentiat importanta igienei mainilor, si in cadrul careia elevii din Bucuresti au invatat de la medicii si asistentii medicali cum sa se spele bine pe maini si cum sa evite astfel bolile grave.

O alta campanie importanta este 'Sanatos de mic' derulata in gradinite de Primaria Capitalei, prin ASSMB, in parteneriat cu Asociatia SAMAS si in cadrul careia copiii, parintii si educatorii au participat la un program de educatie nutritionala, care promoveaza hrana sanatoasa.

Primaria Municipiului Bucuresti va continua investitiile in sanatate, dar si campaniile de informare si preventie in unitatile de invatamant si pe parcursul acestui an", a scris Gabriela Firea pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.