Politica 31 Mai 2018 10:07
Presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justitiei, Florin Iordache, sustine ca decizia Curtii Constitutionale in cazul sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, este una clara, motiv pentru care sefa DNA, Laura Codruta Kovesi ar trebui sa-si dea demisia.
Dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat, miercuri, ca exista conflict intre puteri in cazul respingerii revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, Florin Iordache a sustinut ca "decizia este clara" si are de spus trei cuvinte: "Codruta, go home!".

"De aici incolo, cred ca se stabileste si principiul potrivit caruia ministrul Justitiei propune, de propunerile pe care le face ministrul Justitiei trebuie tinut cont de Sectia de procurori a CSM si ajung apoi la presedinte", a mentionat el.

Iordache a mai precizat ca nu stie daca Laura Codruta Kovesi ar trebui sa faca un gest de onoare si sa-si dea demisia, caci fiecare procedeaza asa cum considera.

"Au fost decizii ale Curtii care ne-au placut, cum este aceasta, au fost si decizii ale CCR care nu ne-au placut, dar vrem, nu vrem deciziile Curtii trebuie respectate. (...) Ne place sau nu ne place, deciziile CCR sunt general obligatorii si in aceste conditii trebuie sa tinem cont de ele permanent", a conchis el, citat de dcnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.