Politica 31 Mai 2018 09:41
Facand referire la o decizie in cazul Laurei Codruta Kovesi, liderul PMP, Traian Basescu, sustine ca presedintele Klaus Iohannis “nu are limita de timp” pentru a pune in aplicare decizia CCR, ba mai mult “poate sa reflecteze oricat are nevoie” inainte de a lua o hotarare.

"Nu are limita de timp. Presedintele poate sa reflecteze oricat are nevoie", a spus fostul sef de stat la Romania TV.

Chestionat daca presedintele Klaus Iohannis este obligat sa o demita pe sefa DNA in urma deciziei CCR si publicarii acesteia in Monitorul Oficial, Basescu a sustinut ca imaginea unui sef de stat care ar tergiversa o astfel de decizie e "la fel ca imaginea instantelor care nu pun in aplicare deciziile CCR sau ca imaginea Parlamentului, deci Romania".

Senatorul mentionat ca nu stie daca Iohannis va folosi aceasta tactica, insa a precizat: "Prin decizia CCR se produce urmatorul lucru: practic, parchetele intra, din nou, sub control politic".

"Adica ministrul Justitiei este numit de un partid, el va sta in functie atat timp cat, printre altele, face servicii si partidului. Orice procuror sef de structura la nivel national va sti ca, daca nu face frumos, este zburat la partid, pentru ca, altfel, ministrul Justitiei face propunere la presedinte si, daca ne luam dupa decizia de azi si dupa zicerile domnului Tariceanu, presedintele, care e decorativ, este obligat sa semneze un decret. Unde credeti ca ne aflam - presedintele decorativ care semneaza decrete la ordinul ministrului? Deci, cred ca este o eroare fundamentala care demoleaza pur si simplu Institutia prezidentiala. Noi poate ne bucuram astazi pentru ca nu o simpatizam sau nu o mai simpatizam pe doamna Kovesi, dar implicatiile pentru functionarea statului sunt majore", a adaugat el, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.