Politica 31 Mai 2018 08:58
"Judecatorii Curtii Constitutionale indeparteaza tot mai mult institutia de rolul sau de gardian al Constitutiei si o transforma intr-un jucator politic", sustine fostul premier Dacian Ciolos intr-o postare pe Facebook.

"In ultima perioada am avut o serie de dovezi ca institutiile statului sunt disfunctionale. Sustinerea partidului si nu legea a devenit cel mai important factor in decizie. Am vazut asta la CNCD si acum la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Prin decizii precum cea de de azi (n.r.- miercuri ) judecatorii Curtii Constitutionale indeparteaza tot mai mult institutia de rolul sau de gardian al Constitutiei si o transforma intr-un jucator politic. Acest lucru este inadmisibil in democratie.

Ca parte a unui proces de reformare a statului, pe care Miscarea Romania Impreuna il va propune in programul sau politic, Curtea Constitutionala trebuie depolitizata complet pentru a-si relua rolul.

Rolul Presedintelui Romaniei, ales prin vot direct de catre milioane de cetateni, nu poate fi modificat de CCR prin decizii cu iz de pozitionare politica.

Nu e deloc in regula! Ajungem sa trebuiasca sa aparam democratia de insasi Curtea Constitutionala?", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.