Politica 30 Mai 2018 17:03
Dupa decizia luata miercuri, "Curtea Constitutionala NU mai e a Romaniei, e a PSD", sustine presedintele USR, Dan Barna.

"Romania confiscata - Presedintele a devenit notar.

Curtea Constitutionala NU mai e a Romaniei, e a PSD. Aceasta CCR nu mai apara Constitutia, ci o rescrie potrivit intereselor unor penali care vor - cu pretul distrugerii independentei justitiei - sa scape de raspundere pentru furturile si abuzurile lor.

Interesul Romaniei este sa aiba o justitie independenta, cu magistrati impartiali si profesionisti, nu subordonati politicienilor, oricare ar fi acestia. Or, decizia CCR care da dreptate Guvernului va avea acest efect: subordonarea procurorilor partidului care detine guvernarea. O traduce astfel chiar Tudorel Toader, inaintea aparitiei motivarii.

CCR a abdicat in misiunea de a servi obiectivele inalte ale societatii. Noi suntem aici pentru a trage acest semnal de alarma: ordinea constitutionala este modificata fara niciun drept de institutia care ar trebui sa o pazeasca.

Ce s-a intamplat astazi este inca o dovada ca Liviu Dragnea, Tudorel Toader si ceilalti acoliti vor cu orice pret sa ne scoata afara din Uniunea Europeana. Sa nu uitam, totusi, ca scoaterea de sub control politic a numirilor de procurori s-a numarat printre conditiile esentiale pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Astazi, ne-au mai apropiat cu cativa kilometri de granita de est a democratiilor europene.

Pentru ca CCR sa nu mai abuzeze de putere, in favoarea unui partid politic sau a unei gasti la putere, USR a initiat un proiect de lege care depolitizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei, respins de odioasa majoritate PSD-ALDE.

Nu vom renunta! Dupa ce vom castiga alegerile, depolitizarea CCR este o prioritate a noastra.

Pana atunci fac un apel sa semnati Fara penali in functii publice, initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei, pentru ca niciodata un penal sa nu mai conduca destinele Romaniei. Puteti descarca de aici liste pentru a semna initiativa: http://farapenaliinfunctiipublice.ro/#semneaza", a scris Dan Barna pe Facebook.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.