Politica 30 Mai 2018 10:51
Avocatul Poporului va beneficia de pensie calculata si stabilita in aceleasi conditii cu cea a judecatorilor Curtii Constitutionale, iar pensia va putea fi cumulata cu indemnizatia, a decis marti Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Update 11:49- In cazul in care seful statului va promulga legea prin care judecatorilor CCR le va fi sporita imunitatea, avocatul Poporului ar avea dreptul la pensia speciala care poate fi cumulata cu indemnizatia, mai exact 15.525 de lei, potrivit declaratiilor publice. Astfel,iIn total, acesta ar urma sa aiba venituri brute de 33.500 de mii de lei, adica circa 7.000 de euro, potrivit adevarul.ro.

Membrii comisiei au modificat, in acest sens, Legea de organizare si functionare a Avocatului Poporului, insa nu au finalizat raportul asupra acestui proiect.

"Avocatul Poporului, precum si persoanele care au exercitat functia de Avocat al Poporului indeplinind conditiile de numire prevazute pentru judecatori la Curtea Constitutionala la data pensionarii sau recalcularii pensiei anterior acordate beneficiaza de pensie calculata si stabilita in aceleasi conditii cu cea a judecatorilor Curtii Constitutionale. Pensia de serviciu poate fi cumulata cu indemnizatia pentru mandatul in curs de exercitare", prevede textul adoptat.
De asemenea, functia de Avocat al Poporului este asimilata ca rang cu functia de ministru beneficiind in mod corespunzator de toate drepturile acestuia. Salarizarea Avocatului Poporului se face conform Anexei nr. IX - functii de demnitate publica.

Comisia juridica continua dezbaterile asupra proiectului de lege si in sedintele urmatoare. Dupa finalizarea raportului, acesta va intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, care este prima Camera sesizata, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.